- Biz haqimizda
- Korporativ boshqaruv
- Mahsulotlar katalogi
- Hamkorlar
-
Matbuot markazi
-
Yangiliklar
-
Gender tengligi
-
Bizning Faxrimiz
-
Rasm galereyasi
-
Videogalereya
-
“Navoiy kimyogari” gazetasi
-
Izohlar
-
Ommaviy axborot vositalarida nashrlar
-
Davlat ramzlari
-
Elektron hukumat tizimi
- Tadbirlar
-
Davlat dasturlari
-
O'zbekiston Respublikasi Prezidentining farmoni
-
O'zbekiston Respublikasi Prezidenti qarori
-
Yangiliklar
- ESG
-
Barqarorlik
-
Korrupsiyaga oid murojaatlar
-
“Navoiyazot”AJ boshqaruvi raisi Farrux Samadovning jamiyatda korrupsiyaning oldini olishga qaratilgan murojaati
-
“Navoiyazot”AJ boshqaruvi raisining logistika boʻyicha oʻrinbosari Axmatullo Shononovning korrupsiyaning oldini olishga qaratilgan murojaati
-
“Navoiyazot” AJ boshqaruvi raisining birinchi o‘rinbosari Muhammadali Vafoyevning korrupsiyaning oldini olishga qaratilgan murojaati
-
“Navoiyazot”AJ boshqaruvi raisi Farrux Samadovning jamiyatda korrupsiyaning oldini olishga qaratilgan murojaati
-
Korrupsiyaga qarshi kurashish Strategiyasi
-
Ichki me'yoriy hujjatlar
-
Korrupsiyaga qarshi kurashish bo'yicha asosiy hujjatlar
-
Aloqa kanallari
-
Hisobotlar
-
Monopoliyaga qarshi komplaens xizmati
-
Targ'ibot tadbirlari
-
Korrupsiyaga oid murojaatlar
- Aloqa
- Interaktiv xizmatlar
- Yoshlar siyosati
Asosiy > Yangiliklar > KIMYOGARLARNING TO‘G‘RI OVQATLANISHI MUHIM
KIMYOGARLARNING TO‘G‘RI OVQATLANISHI MUHIM
Kimyoviy mahsulotlar ishlab chiqariladigan korxonalarda mehnat faoliyatini olib boruvchi xodimlar uchun davolash profilaktik ovqatlanish nafaqat sog‘likni muhofaza qilish vositasi, balki ish unumdorligini oshirish, kasalliklarning oldini olish va uzoq muddatli mehnat qobiliyatini ta’minlashning muhim omili hisoblanadi.
“Navoiyazot”AJda mutaxassislarning bu boradagi mehnat huquqlari himoyalangan bo‘lib, ularga oshxonalarda salomatlik uchun foydali bo‘lgan taomlar majmuasi taklif etiladi.
Jamiyat ishchi-xodimlarining sut va sut mahsulotlari, sabzavotli salat, mevalardan tayyorlangan tabiiy sharbatlar, oqsilga boy mahsulotlar, parhezbop taomlarni tanlashi maqsadga muvofiq.
Korxona xodimlarining yog‘li, qovurilgan ovqatlarni iste’mol qilishi qanday oqibatlarga olib kelishi mumkin?
Kimyoviy moddalar ta’siri ostida ishlaydigan mutaxassislarning bunday taomlanishi jigar va buyrakka ortiqcha yuklama tushishi, oshqozon-ichak kasalliklarining kelib chiqishiga sabab bo‘lishi mumkin. Yog‘li ovqatlar uyquchanlikni oshiradi, charchoq, asabiylikka olib keladi. Bu esa xodimlarning mehnat faoliyatiga salbiy ta’sir etadi.
Unutmang! To‘g‘ri ovqatlanish zararli moddalarning salbiy ta’sirini kamaytirish, immunitetni mustahkamlash, kasb kasalliklarining oldini olish, ish qobiliyatini yaxshilashga xizmat qiladi.
So`ngi yangiliklar
XODIMLAR SALOMATLIGI MUHOFAZASI YO‘LIDA
03.11.2025
NAZORAT AUDITI SAMARALI BOSHQARUV OMILI
03.11.2025
“YIL AYOLI” TANLOVINING HUDUDIY BOSQICHI O‘TKAZILD...
31.10.2025
KIMYOGARLAR DONORLIK AKSIYASIDA ISHTIROK ETISHDI
31.10.2025
SIFAT VA TAJRIBA SAMARADORLIK OMILI
31.10.2025
KORRUPSIYАGA QARSHI KURASH VA HUQUQIY SAVODXONLIKN...
30.10.2025
YАNGI IMKONIYАTLAR YАRMARKALARI — MAHALLIY SANOAT...
30.10.2025
EKOLOGIK XAVFSIZLIK YOʻLIDA
30.10.2025
ZAMONAVIY TENDENSIYАLAR VA KIMYО SANOATI ISTIQBOLI
30.10.2025
KORXONA VAKILLARI XALQARO FORUMDA ISHTIROK ETISHDI
30.10.2025